Hans Schot

Hans Schot
Hans Schot

Advies en coaching

085-4872107 lokaal tarief

Mijn oorsprong ligt bij een grote woningcorporatie in Noord-Holland, waar ik 20 jaar werkzaam ben geweest op diverse administratieve functies. Ook hier had ik al regelmatig met huurders met soms hoge huurschulden te maken. Hier werden dan door mij en mijn collega’s betalingsregelingen getroffen en als deze niet werden nagekomen werd de achterstand soms doorgestuurd naar de deurwaarder. Dit ging mij altijd erg aan het hart, omdat de mensen dan vaak buiten hun schuld om op werden gezadeld met hoge kosten. Je probeert dit toch te voorkomen maar soms was het helaas niet anders.

Na verloop van tijd ben ik bij Remaedie Administratiekantoor in Hoorn aan de slag gegaan, waar we vooral met ondernemers te maken hebben voor het verwerken van de administratie en alle bijbehorende fiscale zaken.

Ook hier heb je regelmatig te maken met ondernemers die de eindjes maar moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Daarom hebben wij vanuit ons administratiekantoor de stap genomen om Stichting Noord-Holland Budget Advies op te richten, waarmee we ondernemers, maar ook vooral particuliere klanten kunnen helpen om orde op zaken te stellen in de financiële chaos.

Als schuldhulpverlener ben ik vanaf december 2014 zeer betrokken bij het oplossen van de schulden van een aantal klanten. Dit verloopt tot op heden naar wens en het is ook super dankbaar werk om te zien dat de betreffende klanten weer uitzicht zien in een bijna uitzichtloze situatie. We werken samen met de klant aan een oplossing en de klanten zien duidelijk resultaat, waardoor er een last van de schouders valt. Hierdoor krijgen zij weer hoop op een beter toekomst.

Sterke punt is ook dat wij na het afwikkelen van het traject ook nog een jaar betrokken blijven en daardoor ook zien dat de klant het weer helemaal zelfstandig kan.

Samenvattend: u kunt bij mij terecht voor alle hulpvragen en wij proberen er samen alles aan te doen om te zorgen dat u na verloop van tijd weer zelfstandig verder kunt.

Ervaring
KIWA-registratienr. 0416.SHV.030 (Schot, J.A.)